Najnowsze badania nad GMO

Najnowsze badania nad GMO

Oto wyniki najnowszych 2 letnich badań zespółu biologów molekularnych prof. Giless-Erica Seraliniego dowodzących ponad wszelką wątpliowść rakotwórczego działania żywności GMO.
Są to pierwsze, przełomowe badania opublikowane 19 września 2012 przez Food and Chemical Toxicology Journal.

Skrócony materiał tylko 2,5 min: 
http://youtu.be/nMiVq5LFSmM

Film 12 min:
http://youtu.be/pdvxdC9NPB8

Jeśli uznasz sprawę za poważną i wartą uwagi – prześlij dalej !

Jeśli chciał(a)byś pomóc w zahamowaniu rozprzestrzeniania GMO w Polsce odpowiedz na ten mail.

Oto niektóre z szokujących(!) ustaleń, jakie potwierdzono w badaniach 19.IX.2012 Food and Chemical Toxicology Journal opierających się na długoterminowym ( 2 lata ) spożywaniu GMO:

– Do 50% samców i 70% samic umarło przedwcześnie w porównaniu z 30% i 20% w grupie kontrolnej.
– Szczury karmione kukurydzą GMO i śladowymi ilościami Roundup doznały poważnych obrażeń w tym organiczne uszkodzenia wątroby i uszkodzenia nerek.
– We wszystkich zabiegach i u obu płci wystąpiło 2-3 razy więcej nowotworów niż w grupie kontrolnej.
– Do 24 miesiąca 50-80% samic rozwinęło nowotwór, z nawet trzema guzami na zwierzę. Pierwsze duże nowotwory wykrywane są w czasie od 4 do 7 miesięcy. Większość nowotworów wykrywana była po 18 miesiącach.
– Szczury, które piły śladowe ilości Roundup (na poziomach prawnie dozwolonych w sieci wodociągowej) rozwinęły o 200% do 300% więcej dużych guzów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.